Κέρι - Λαβρόφ στη Λωζάνη το Σάββατο για τη Συρία

Διάσκεψη με τη συμμετοχή Τουρκίας, Ιράν, Σαουδικής Αραβίας
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 18:14
UPD:18:18
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

«Στις 15 Οκτωβρίου στη Λοζάνη θα γίνει συνάντηση των επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας, καθώς και υπουργών άλλων χωρών, προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα λήψης μέτρων που θα οδηγούσαν στην επίλυση της κρίσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Διεθνής συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης τη συριακή κρίση θα γίνει το Σάββατο στη Λωζάνη της Ελβετίας, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, των ΗΠΑ και πολλών άλλων χωρών, ανακοίνωσε η Μόσχα.

«Στις 15 Οκτωβρίου στη Λοζάνη θα γίνει συνάντηση των επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας, καθώς και υπουργών άλλων χωρών, προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα λήψης μέτρων που θα οδηγούσαν στην επίλυση της κρίσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο κ. Λαβρόφ διευκρίνισε ότι στις συνομιλίες θα μετάσχουν πιθανότατα η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και, ίσως, το Κατάρ.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της συνάντησης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή