«Η Κριμαία κινείται προς τη Ρωσία», λένε Ρώσοι επιστήμονες

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 23:39
UPD:23:45
REUTERS/STRINGER

Κατά τους ερευνητές, καλύπτοντας απόσταση 2,9 χιλιοστών ανά έτος, η Κριμαία θα ενωθεί με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα σε 1,5 εκατ. χρόνια.

A- A A+

Η χερσόνησος της Κριμαίας -αυτόνομης δημοκρατίας της Ουκρανίας που από το 2014 έχει καταληφθεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία, κλιμακώνοντας την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών- κινείται προς τη Ρωσία, σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων από τη Μόσχα.

Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Αλεξάντερ Ιπάτοφ της ρωσικής ακαδημίας επιστημών, έρευνα της ομάδας του αποκάλυψε ότι η χερσόνησος κινείται βορειοανατολικά, προς την ηπειρωτική χώρα της Ρωσίας.

Κατά τους ερευνητές, καλύπτοντας απόσταση 2,9 χιλιοστών ανά έτος, η Κριμαία θα ενωθεί με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα σε 1,5 εκατ. χρόνια.

«Όταν η Κριμαία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα “προς τα πού κινείται η χερσόνησος”. Και διαπιστώσαμε ότι κινείται προς τη Ρωσία», είπε ο κ. Ιπάτοφ στο ρωσικό πρακτορείο Interfax, σύμφωνα με το BBC.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, αν και η ανακοίνωση της ομάδας του πιθανώς να φαίνεται αστεία, προέρχεται από σοβαρή επιστημονική έρευνα.

Η τεκτονική κίνηση της χερσονήσου καταγράφηκε μέσω εξοπλισμού εγκατεστημένου στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως μεταδίδει το BBC, Ρώσοι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν χαριτολογώντας ότι πλέον δεν είναι αναγκαία η κατασκευή της μήκους 19 χιλιομέτρων γέφυρας, η οποία θα ενώνει την κριμαϊκή χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή