Δίκη Χ.Α.: Και πέμπτο κατηγορούμενο αναγνώρισε ο Αιγύπτιος αλιεργάτης

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 13:52
UPD:13:53
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την υπεράσπιση ολοκληρώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η διαδικασία αναγνώρισης και των πέντε κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών, από τον μάρτυρα Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ.

Ο μάρτυρας, που είδε τα πρόσωπα μελών της ομάδας που τους επιτέθηκαν τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 στο σπίτι τους στο Πέραμα, αναγνώρισε σήμερα και τον πέμπτο κατηγορούμενο ο οποίος απουσίαζε από το δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν ο Αιγύπτιος είχε αναγνωρίσει χωρίς επιφύλαξη τους άλλους τέσσερις που βαρύνονται για την υπόθεση.

Δείχνοντας τον πέμπτο κατηγορούμενο ο κ. Χάμαντ είπε ότι «είναι ο μοναδικός που ήταν πιο γεμάτος, είχε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, και φορούσε μπλούζα με άσπρα γράμματα... κρατούσε ένα ξύλο, και ήταν ανάμεσα στους άλλους».

Ο μάρτυρας έδειξε τον κατά τη δικογραφία, πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή, ως εκείνον από τους δράστες που «φώναζε» όταν η ομάδα των δραστών βρέθηκε έξω από το σπίτι των ψαράδων. Για κάποιους από τους πέντε κατηγορούμενους ο Αιγύπτιος προσδιόρισε ακριβώς και τα σημεία που τους είδε.

Ο μάρτυρας είπε ακόμη στην κατάθεση του πως εκτός των πέντε που αναγνωρίζει, ήταν κι άλλοι έξω από το σπίτι του. Όπως ανέφερε, οι δράστες ήταν περίπου δέκα: «Ήταν κι άλλοι που δεν τους βλέπω εδώ» είπε.

Η υπεράσπιση και σήμερα, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, αντέδρασε κάνοντας λόγο για μη ορθή διαδικασία αναγνώρισης με κάποιους εκ των συνηγόρων να κάνουν λόγο για «ευθεία προσβολή των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων» οι οποίοι, κατά την άποψή τους, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται μόνοι τους στο εδώλιο αλλά αναμεμειγμένοι, είτε με άλλους κατηγορούμενους είτε με αστυνομικούς.

Τόσο η πρόεδρος όσο και η Εισαγγελέας επανέλαβαν στους συνηγόρους των κατηγορουμένων πως το δικαστήριο έχει απορρίψει το αίτημά τους για την παρουσία και άλλων στο εδώλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου αν μετά την επίθεση υπήρξε προσπάθεια από κάποιον «να λυθεί ό,τι έγινε», ο μάρτυρας επικαλούμενος τον αδελφό του είπε πως «ένας πήγε στον Άχμεντ και του ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες».

Πρόεδρος: Ένας από τους δέκα, ή άσχετος;

Μάρτυρας: Νομίζω ένας από αυτούς...

Πρόεδρος: Πώς το νομίζετε;

Μάρτυρας: Μου είπε ο αδελφός μου ότι του ζήτησε συγγνώμη, ότι έχει παιδιά, να τον συγχωρέσουμε...

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή