Στήριξη των κατοίκων της Νισύρου και της Κω από την «Αποστολή»

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 14:35
UPD:14:35
A- A A+

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρήθηκε για μια ακόμη φορά στην Κω και στη Νίσυρο, υλοποιώντας προγράμματα ενημέρωσης, εξετάσεων, παροχής δεμάτων Αγάπης σε οικογένειες που ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος  Δήμτσας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ στον οποίο παρέδωσε 650 δέματα αγάπης για τους κατοίκους της Μητροπόλεώς του. Επίσης του μετέφερε την αγωνία του αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου για τους ακρίτες και ιδιαίτερα για το νησί της Κω που δοκιμάζεται από τις ροές προσφύγων.

Μαζί με τον κ. Ναθαναήλ κλιμάκιο της «Αποστολής» επισκέφθηκε σχολείο στην Καρδάμαινα, όπου μοιράστηκαν σχολικά είδη σε μαθητές του δημοτικού. 

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την «Αποστολή» και τον IOCC  για τη στήριξη που προσέφεραν από τη πρώτη στιγμή, τόσο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης,  όσο και στην ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών του νησιού. 

Στην Κω και τη Νίσυρο συνεχίστηκε, επίσης, η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια της «Αποστολής» σε συνεργασία με τη ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive.

Εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων» της «Αποστολής» πραγματοποίησε δωρεάν τεστ μνήμης σε πολίτες άνω των 60 ετών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με την άνοια στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος της πανελλαδικής εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους, να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή