Επείγουσα ανθρωπιστική πρωτοβουλία της Ε.Ε. για το Χαλέπι

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 17:29
UPD:17:33
REUTERS/ABDALRHMAN ISMAIL

Στόχος είναι ακόμη η υγειονομική εκκένωση τραυματιών και ασθενών από το ανατολικό Χαλέπι, οι οποίοι χρήζουν επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, με προτεραιότητα στις γυναίκες, στα παιδιά και στους ηλικιωμένους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Επείγουσα ανθρωπιστική πρωτοβουλία για το Χαλέπι ανακοίνωσαν την Κυριακή η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντέρικα Μογκερίνι και ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, με στόχο τη διευκόλυνση του έργου των ανθρωπιστικών οργανισμών και τη διάσωση και προστασία των πολιτών.

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη αποσκοπεί στην ευχερέστερη παροχή επείγουσας βασικής βοήθειας σε πολίτες στο ανατολικό Χαλέπι, η οποία καλύπτει ανάγκες σε ιατρική περίθαλψη, νερό και τρόφιμα. Διυπηρεσιακή εφοδιοπομπή είναι έτοιμη να ξεκινήσει από το δυτικό προς το ανατολικό Χαλέπι, αξιοποιώντας αποθέματα που βρίσκονται ήδη διαθέσιμα χάρη και σε χρηματοδότηση της Ε.Ε. για άμεση αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η εν λόγω εφοδιοπομπή μπορεί να παράσχει βοήθεια έως και σε 130.000 άτομα.

Στόχος είναι ακόμη η υγειονομική εκκένωση τραυματιών και ασθενών από το ανατολικό Χαλέπι, οι οποίοι χρήζουν επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, με προτεραιότητα στις γυναίκες, στα παιδιά και στους ηλικιωμένους.

Η Ε.Ε. καλεί όλους τους εταίρους της και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συνταχθούν σε αυτή την ανθρωπιστική πρωτοβουλία για το Χαλέπι προς όφελος του ανθρωπισμού και του πολιτικού μέλλοντος της Συρίας.

Η Ένωση διαθέτει δέσμη έκτακτων ενισχύσεων ύψους 25 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη και κλιμάκωση της άμεσης επέμβασης των εταίρων της στον ανθρωπιστικό τομέα ώστε να καλυφθεί η επείγουσα συνδρομή όσον αφορά την περίθαλψη, την ύδρευση και την αποχέτευση, καθώς και τη σίτιση στο Χαλέπι και σε άλλες περιοχές προτεραιότητας ανά τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή