Κολομβία: Η εκεχειρία θα διατηρηθεί, παρά την απόρριψη της ειρηνευτικής συμφωνίας στο δημοψήφισμα

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 14:43
UPD:04/10/2016 13:25
Reuters/HANDOUT
A- A A+

Τη διατήρηση της εκεχειρίας με το αριστερό αντάρτικο των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατού του Λαού (FARC-EP), παρά την απόρριψη της ειρηνευτικής συμφωνίας κυβέρνησης - ανταρτών από τον λαό της χώρας στο δημοψήφισμα της Κυριακής ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Ο επικεφαλής του κολομβιανού κράτους αναγνώρισε την ήττα στο δημοψήφισμα και ανέφερε ότι εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα συνεχίσουν τον διάλογο, τόσο με τις FARC, όσο και με τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν το ΟΧΙ στη συμφωνία.

EURONEWS

Ο πλέον προβεβλημένος υποστηρικτής της απόρριψης της συμφωνίας ήταν ο τέως πρόεδρος της Κολομβίας Αλβάρο Ουρίμπε.

Ο κ. Σάντος κατέληξε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να αναζητεί τον δρόμο προς την ειρήνη μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του.

Η συμφωνία ειρήνευσης, την οποία είχαν συνυπογράψει προ ημερών σε επίσημη τελετή ο πρόεδρος της Κολομβίας και ο αρχηγός των FARC "Τιμοσένκο" (Τιμολέον Χιμένες), είχε εγκριθεί παμψηφεί σε συνέδριο της αριστερής ανταρτικής οργάνωσης το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και φαινόταν ότι θα έδινε τέλος σε μια ένοπλη σύγκρουση μισού αιώνα (1964-2016).

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή