Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά του Υπερταμείου και των ιδιωτικοποιήσεων

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 18:12
UPD:20:46
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

του Μάκη Συνοδινού

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στη μεταφορά ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, ενώ κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας.

Παρούσα στο συλλαλητήριο είναι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία συνομιλεί με τους συγκεντρωμένους.

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή της «σκοπός της μεταφοράς των έξι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο και της ψήφισης με συνοπτικές διαδικασίες του σχετικού νομοσχεδίου, είναι το fast track, ξεπούλημα όλων αυτών των ΔΕΚΟ οι οποίες θα κατευθυνθούν, όπως είναι προφανές, σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο».

NAFTEMPORIKI.GR

«Δυστυχώς, οι πιστωτές παίρνουν στα χέρια τους, μέσω του Υπερταμείου, τις ΔΕΚΟ προκειμένου από το ξεπούλημα τους να εξοφληθεί ένα μέρος του παράνομου και επονείδιστου χρέους, που υποτίθεται έχει και πρέπει να αποπληρώσει η χώρα», τονίζει η ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο «παλλαϊκό συλλαλητήριο υπεράσπισης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και της λαϊκής περιουσίας».

NAFTEMPORIKI.GR

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος έχει απευθύνει και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, καταγγέλλοντας την «παράδοση, το ξεπούλημα και εκχώρηση του ομίλου ΔΕΗ στους τοκογλύφους δανειστές και τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή