Διαμαρτυρία πανεπιστημιακών έξω από το ΥΠΟΙΚ στις 28/9

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 17:28
UPD:17:37
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως αναφέρουν, η χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων από την Πολιτεία δεν επαρκεί ούτε για την πληρωμή των λειτουργικών τους εξόδων.

A- A A+

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών για την πολιτική «οικονομικής ασφυξίας» στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προγραμματίζουν για την Τετάρτη 28/9 οι καθηγητές Πανεπιστημίου, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως αναφέρουν, η χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων από την Πολιτεία δεν επαρκεί ούτε για την πληρωμή των λειτουργικών τους εξόδων. Υπενθυμίζουν ότι, πριν 21 μήνες (29/12/2014) δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές του 2012 στις αποδοχές των Καθηγητών Πανεπιστημίου και υποχρέωσε την πολιτεία να τις επαναφέρει στα επίπεδα του 2012.

Ωσόσο, αναφέρουν «η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρανομεί και να περιφρονεί το Σύνταγμα μη εφαρμόζοντας την ως έχει υποχρέωση».

Κύρια αιτήματα της ΠΟΣΔΕΠ είναι: 

  • αποκατάσταση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων
  • άμεση εφαρμογή της απόφασης 4741/2014 του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των αποδοχών των πανεπιστημιακών καθηγητών και για αποκατάσταση των αποδοχών στο επίπεδο του 2012 από 30/12/2014 και
  • απόδοση αξιοπρεπών συντάξεων στους Καθηγητές Πανεπιστημίου που αφυπηρετούν.

Παράλληλα θα γίνει παράσταση στα γραφεία των Περιφερειαρχών και Υπουργείων στις έδρες των Πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή