Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 16:39
UPD:16:42
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
A- A A+

Έφοδο στο ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που αφορά στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών.

Στόχος των εισαγγελικών λειτουργών είναι να εντοπίσουν έγγραφα που σχετίζονται με τις διαφημιστικές δαπάνες του Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έφοδος στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ, την περίοδο 2011 - 2015.

Ήδη πάντως, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των τότε μελών του ΔΣ και διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η έρευνα αφορά στο διεθνή διαγωνισμού που διενήργησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιρειών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Όμως -σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές- η δράση αυτή ήταν εκτός του σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος συνίσταται στην παρακολούθηση, το συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή