Πλήγμα για SpaceX, αλλά και για Facebook

Καταστροφή του πυραύλου στο Κέιπ Κανάβεραλ
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 12:47
UPD:13:00
REUTERS/HANDOUT

Κατά την SpaceX, μία «ανωμαλία» σημειώθηκε ενώ ο πύραυλος φορτωνόταν με καύσιμα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

A- A A+

Δυσάρεστες επιπτώσεις, όχι μόνο για τη SpaceX, αλλά και για το Facebook, έχει η καταστροφή του πυραύλου της πρώτης την Πέμπτη κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Κέιπ Κανάβεραλ εν όψει εκτόξευσης δορυφόρου τηλεπικοινωνιών.

Κατά την SpaceX, μία «ανωμαλία» σημειώθηκε ενώ ο πύραυλος φορτωνόταν με καύσιμα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ωστόσο, η ισχύς της έκρηξης ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτή σε σπίτια σε μεγάλη απόσταση.

Μαζί με τον πύραυλο, που ήταν να εκτοξευτεί το Σάββατο, καταστράφηκε και ένας ισραηλινής κατασκευής δορυφόρος που προοριζόταν για χρήση από το Facebook. Η εταιρεία, σε συνεργασία με τη Eutelsat Communications, όπως αναφέρει το BBC, θα χρησιμοποιούσε τον δορυφόρο Amos 6 για να παρέχει ευρεία κάλυψη Ίντερνετ σε εκτάσεις της υποσαχάριας Αφρικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Internet.org.

RT

Την απογοήτευσή του εξέφρασε με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, γράφοντας πως «καθώς βρίσκομαι στην Αφρική, απογοητεύομαι που ακούω ότι η αποτυχία εκτόξευσης από την SpaceX κατέστρεψε τον δορυφόρο μας, που θα παρείχε διασυνδεσιμότητα σε τόσο πολλούς επιχειρηματίες και όλους τους υπόλοιπους ανά την ήπειρο. Ευτυχώς έχουμε αναπτύξει άλλες τεχνολογίες όπως το Aquila που θα διασυνδέουν επίσης ανθρώπους. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην αποστολή μας να διασυνδέσουμε τους πάντες, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι όλοι να έχουν τις ευκαιρίες που θα παρείχε αυτόες ο δορυφόρος».

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η απώλεια του δορυφόρου, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων και ιδιοκτησίας της Spacecom, αποτελεί σημαντικό πλήγμα. «Όσον αφορά στην ισραηλινή βιομηχανία δορυφορικών επικοινωνιών, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πλήγμα που θα μπορούσε να θέσει επ' αμφιβόλω το μέλλον της βιομηχανίας» είπε ο πρόεδρος της ισραηλινής δαιστημικής υπηρεσίας, Ισαάκ Μπεν Ίσραελ.

Προτεινόμενα για εσάς