Γαλλία: Συγγενής των δραστών της επίθεσης στο Charlie Hebdo ύποπτος για τζιχαντισμό

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 21:32
UPD:21:39
REUTERS/REGIS DUVIGNAU

Τα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. (φωτ. αρχείου)

A- A A+

Ο συγγενής ενός εκ των εξτρεμιστών αδελφών που επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015 τέθηκε υπό επίσημη έρευνα, καθώς θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία και έχει προφυλακιστεί, γνωστοποίησε δικαστική πηγή.

Η πηγή ανέφερε ότι ο Μουράντ Χαμίντ βαρύνεται με υποψίες ότι προσπάθησε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 20χρονος φοιτητής, ο οποίος είναι Γάλλος υπήκοος και κουνιάδος του δράστη Σερίφ Κουασί, συνελήφθη στη Βουλγαρία τον περασμένο μήνα αφού γαλλικό δικαστήριο εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Στις βουλγαρικές αρχές ο Μουράντ Χαμίντ, του οποίου η αδελφή Ιζανά είχε παντρευτεί τον Σερίφ Κουασί, είχε δηλώσει ότι ήθελε να κάνει «τουρισμό» και δεν είχε «καμία σχέση» με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μ. Χαμίντ ανακρίθηκε από τη γαλλική αστυνομία μετά τις επίθεση στη Σαρλί Εμπντό όπου ο Σερίφ Κουασί και ο αδελφός του Σαϊντ σκότωσαν 12 ανθρώπους προτού πέσουν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ωστόσο δεν είχε προκύψει καμία εμπλοκή του.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή