Σία Αναγνωστοπούλου: Πέμπτη ή Παρασκευή η ανακοίνωση των βάσεων

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 12:13
UPD:12:14
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η κ. Αναγνωστοπούλου (φωτ. αρχείου) διαβεβαίωσε πως το υπουργείο εργάζεται συστηματικά για να ανοίξουν κανονικά και χωρίς προβλήματα τα σχολεία.

A- A A+

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Αναγνωστοπούλου διαβεβαίωσε πως το υπουργείο εργάζεται συστηματικά για να ανοίξουν κανονικά και χωρίς προβλήματα τα σχολεία. Όπως υπογράμμισε, ήδη τα βιβλία έχουν φθάσει στα σχολεία και δεν θα υπάρξουν φωτοτυπίες όπως άλλες χρονιές, ενώ οι πίνακες των αποσπάσεων έχουν προχωρήσει κανονικά. «Το μεγάλο στοίχημα είναι να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών είπε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο καθεστώς αλλά υπενθύμισε πως από πέρυσι διευρύνθηκαν τα κριτήρια, ενώ δημιούργηθηκε εξατομικεύμενο καθεστώς με ειδική επιτροπή.

Ερωτηθείσα για δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τις καταλήψεις, η αναπληρώτρια υπουργός απάντησε: «Εννοείται πως η κατάληψη δημοσίου κτηρίου είναι παράνομη πράξη». Σημείωσε ακόμη πως το φαινόμενο είναι υπαρκτό από τη δεκαετία του '60 σε όλη την Ευρώπη και ότι δεν μπαίνει στη συζήτηση εάν είναι καλό ή κακό, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως σε παράνομες πράξεις και ποινικά αδικήματα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Πρόσθεσε ωστόσο πως «παράνομος είναι και αυτός που κλέβει από πάγκο στη λαϊκή γιατί δεν έχει να φάει», διευκρίνιζοντας ότι τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση και τη σπουδαιότητά τους και με ευελίξία.

Τόνισε επίσης ότι με τις δηλώσεις της απαντούσε στη Ν.Δ. που έθετε θέμα τάξης και ασφάλειας στη χώρα λόγω καταλήψεων και την κατηγόρησε για καταστροφολογία και αντεθνική πολιτική.

«Επειδή υπάρχουν κάποιες καταλήψεις μπορεί να τεθεί θέμα τάξης και ασφάλειας στην χώρα ενώ στην περιοχή συμβαίνουν τέτοιας έκτασης δραματικά γεγονότα;» διερωτήθηκε. Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας χειρίστηκε άψογα το θέμα της κατάληψης του ΑΠΘ καθώς η κατάσταση μπορούσε να ξεφύγει. «Τα θέματα δεν λύνονται με βία» επισήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή