Στην Ελληνίδα χορογράφο Κατερίνα Ανδρέου το βραβείο «ImPulsTanz»

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 08:10
Xavier_De_Labouret
A- A A+

Η χορεύτρια και χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου με το έργο «A ​kind of fierce», συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που παρουσιάστηκε στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι (30 και 31 Ιουλίου - Πειραιώς 260 Ε), κέρδισε το βραβείο «Jardin d' Europe», που απονέμεται από το Φεστιβάλ «ImPulsTanz», στη Βιέννη.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, που δίνεται κάθε χρόνο σε νέους χορογράφους, στο πλαίσιο του «Young Choreographers' Series» του Φεστιβάλ «ImPulsTanz».

Η Κατερίνα Ανδρέου εξηγεί για τη δημιουργία της: «Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου, που παρουσιάζεται σε πρακτικές και γραφές, που στήνουν μία ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης.

XAVIER_DE_LABOURET

Το «Kind of fierce» είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά στην παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο να αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες, για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ίδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το «Kind of fierce» είναι ένας χορός, που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία, τον φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα, και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Ο δικός μου “ελεύθερος χορός”».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή