Πακιστάν: Αεροπορικές επιδρομές κατά ισλαμιστών στα σύνορα με το Αφγανιστάν

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 19:52
UPD:20:06
ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον 11 αντάρτες σε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Χάιμπερ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξάγει στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας εναντίον προπυργίων της εξέγερσης των ισλαμιστών.

Την Τρίτη, ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον άλλους 14 αντάρτες στην ίδια περιοχή.

«Ένδεκα τρομοκράτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν οκτώ κρησφύγετα των τρομοκρατών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν καταστράφηκαν σε αεροπορικά πλήγματα ακριβείας και συγχρονισμένες χερσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε ο στρατός του Πακιστάν σε ανακοινωθέν του.

Η επιχείρηση του στρατού διεξήχθη στις ορεινές περιοχής Μπαμπάρ Κασκόλ, Ναράι Νάο και Τορ Σαπάρ.

Η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση είναι απομακρυσμένη και οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να μεταβαίνουν σε αυτή, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαλήθευση του απολογισμού τον οποίο έδωσε ο στρατός, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό, όσο και σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των νεκρών.

Η Χάιμπερ είναι μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών του Πακιστάν, όπου ο στρατός αναμετράται με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν και ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι πρόσκεινται στο δίκτυο της Αλ Κάιντα από το 2004, αφού οι αντάρτες αναδιπλώθηκαν στο έδαφος του Πακιστάν, μετά την επέμβαση στο Αφγανιστάν - το 2001 - της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο στρατός εξαπέλυσε τον Ιούνιο του 2014 μια επίθεση με στόχο να εξαλειφθούν οι βάσεις των ανταρτών στο Βόρειο Ουαζιριστάν, άλλη μια ημιαυτόνομη περιοχή των φυλών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή