Καναδάς: Ο ύποπτος που συνδεόταν με το ISIS βιντεοσκόπησε μήνυμα με απειλές προτού σκοτωθεί

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 21:46
UPD:22:01
REUTERS/TIMES & TRANSCRIPT

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για τον Άαρον Ντράιβερ, 24 ετών, ο οποίος σχεδίαζε μια επίθεση σε καναδική πόλη.

A- A A+

Ο νεαρός Καναδός, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς ενώ σχεδίαζε μια τρομοκρατική επίθεση, είχε βιντεοσκοπήσει μήνυμά του με απειλές κατά του Καναδά.

«Ω, Καναδά, έλαβες πολλές προειδοποιήσεις, σου είπαν πολλές φορές τι συμβαίνει σε αυτούς που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο άνδρας που φοράει μαύρη κουκούλα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για τον Άαρον Ντράιβερ, 24 ετών, ο οποίος σχεδίαζε μια επίθεση σε καναδική πόλη.

Ο Ντράιβερ, καταδιωκόμενος από την αστυνομία, πυροδότησε μια βόμβα στο πίσω κάθισμα ενός ταξί έξω από το σπίτι του, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων της Έφιππης Αστυνομίας (GRC) του Καναδά, ανέφερε ο υπαρχηγός της υπηρεσίας αυτής, Μάικ Καμπάνα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Οτάβα.

Πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών ανέφεραν ότι ο Ντράιβερ στο παρελθόν είχε εκφράσει την υποστήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σκόπευε να πραγματοποιήσει επίθεση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή