Γερμανία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 21:48
UPD:10/08/2016 09:02
REUTERS/MORRIS MAC MATZEN

Ο Σύρος, ο οποίος συνελήφθη στο γειτονικό κρατίδιο Ρηνανία – Παλατινάτο, παραμένει υπό κράτηση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

A- A A+

Στη σύλληψη ενός 24χρονου Σύρου πρόσφυγα προχώρησε την Τρίτη η γερμανική αστυνομία, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε ότι σχεδίαζε μια επίθεση, πιθανόν με ισλαμιστικά κίνητρα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Ο Σύρος, ο οποίος συνελήφθη στο γειτονικό κρατίδιο Ρηνανία – Παλατινάτο, παραμένει υπό κράτηση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Bild σημείωσε πως οι αρχές συνέλαβαν ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους» στην δυτική πόλη Μούτερστατ.

Εκπρόσωπος όμως του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, μιλώντας στο Reuters, διέψευσε το εν λόγω δημοσίευμα.

Το γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο SWR ανέφερε πως ο άνδρας, γεννηθείς στην Δαμασκό, έφτασε στη Γερμανία ως πρόσφυγας στις αρχές του 2016 και το γραφείο των εισαγγελικών αρχών στην πόλη Ντούισμπουργκ τον παρακολουθούσε στο πλαίσιο έρευνας.

EURONEWS

Η SWR και η Bild ανέφεραν από κοινού πως οι αρχές διεξήγαγαν έρευνα για μια πιθανή επίθεση στην έναρξη της περιόδου του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (Bundesliga )στις 26 Αυγούστου.

«Υπήρχαν ενδείξεις πως κάτι σχεδιαζόταν στην έναρξη της Bundesliga», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας - Παλατινάτου στο Μάιντς.

Στην διαδικτυακή της έκδοση η Bild τόνισε πως ο άνδρας συνελήφθη κατά τη διάρκεια συνηθισμένου αστυνομικού ελέγχου. Οι αρχές έλαβαν μια πληροφορία για τον άνδρα από μια φυλακή στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή