Για στενότερη στρατιωτική συνεργασία στη Συρία συζήτησαν Κέρι - Λαβρόφ

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 08:38
UPD:08:44
REUTERS/JORGE SILVA

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

A- A A+

Η πρόταση των ΗΠΑ για στενότερη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία στη Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης του Οργανισμού των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στο Λάος. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ μέσα στον Ιούλιο με αντικείμενο το αμερικανικό σχέδιο, που προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών ασφάλειας, προκειμένου να γίνεται καλύτερος συντονισμός των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Το σχέδιο αυτό, έχει ως κεντρική επιδίωξη την αποτροπή της διεξαγωγή βομβαρδισμών από την πολεμική αεροπορία της Συρίας κατά των μετριοπαθών ανταρτικών ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπερασπίζεται την εφαρμογή της πρότασης αυτής, παρά το σκεπτικισμό που προκαλεί σε κύκλους της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών για τις πραγματικές σκοπιμότητες της Ρωσίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή