Ομπάμα: Οι διακρίσεις κατά μουσουλμάνων προσβάλλουν τις αμερικανικές αξίες

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 06:48
UPD:07:19
REUTERS/CARLOS BARRIA

«Το να στοχεύουμε τους Αμερικανούς μουσουλμάνους τροφοδοτεί το ψέμα των τρομοκρατών όπως (το Ισλαμικό Κράτος) ότι η Δύση βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο σε κατάσταση πολέμου με μια θρησκεία που περιλαμβάνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο πιστούς», υποστήριξε ο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. 

A- A A+

Τη συνεισφορά των μουσουλμάνων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξήρε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι κάθε προσπάθεια διάκρισης εναντίον της ισλαμικής πίστης καταλήγει προς όφελος των τρομοκρατών.

«Οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι είναι τόσο πατριώτες, τόσο ενσωματωμένοι, τόσο Αμερικανοί, όσο και κάθε άλλα μέλη των Αμερικανικών οικογενειών», είπε ο Ομπάμα σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό του Άιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού. «Είτε η οικογένειά σας έχει ζήσει εδώ επί γενεές, είτε έχετε μόλις έρθει, είσαστε ένα σημαντικό μέρος του ιστού της χώρας μας», είπε.

Η κυβέρνηση του Ομπάμα έχει αντιμετωπίσει κριτική για το σχέδιο της να υποδεχθεί 10.000 Σύρους πρόσφυγες φέτος, με μερικούς Ρεπουμπλικανούς να προειδοποιούν ότι μπορεί μεταξύ τους να υπάρχουν και φανατικοί ισλαμιστές μαχητές που προσποιούνται τους πρόσφυγες.

Αν και δεν κατονόμασε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, ο Ομπάμα τόνισε ότι πολιτικές διάκρισης εναντίον των μουσουλμάνων προσβάλλουν «τις αξίες που ήδη κάνουν τη χώρα μας μεγάλη».

Ο Τραμπ, ο οποίος απόψε δίνει την μεγάλη του ομιλία στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, είχε προτείνει μια προσωρινή απαγόρευση στην είσοδο μουσουλμάνων στη χώρα μετά από το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, όπου ένας μουσουλμάνος και η γυναίκα του σκότωσαν 14 άτομα.

«Επιπλέον, το να στοχεύουμε τους Αμερικανούς μουσουλμάνους τροφοδοτεί το ψέμα των τρομοκρατών όπως (το Ισλαμικό Κράτος) ότι η Δύση βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο σε κατάσταση πολέμου με μια θρησκεία που περιλαμβάνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο πιστούς», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή