Γαλλία: Εγκρίθηκε οριστικά ο αμφιλεγόμενος νόμος για τις εργασιακές σχέσεις

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 00:31
UPD:00:52
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Σε μια αίθουσα σχεδόν άδεια από βουλευτές, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι καμία πρόταση μομφής δεν κατατέθηκε κι ότι το νομοσχέδιο θεωρείται πλέον οριστικά εγκεκριμένο (φωτ. αρχείου).

Οριστικά εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στη Γαλλία, το οποίο πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες στην χώρα, καθώς δεν κατατέθηκε καμία πρόταση μομφής στην Εθνοσυνέλευση εναντίον της κυβέρνησης.

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έκανε λόγο μέσω Twitter για «ένα μεγάλο βήμα για τη μεταρρύθμιση της χώρας: περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, μεγαλύτερες προοπτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας».

Ωστόσο η Δεξιά αντιπολίτευση όπως και τα Αριστερά κόμματα ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στο Συνταγματικό Συμβούλιο, θέτοντας θέμα εγκυρότητας του νόμου.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προκήρυξαν νέες κινητοποιήσεις την 15η Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επικαλέστηκε την Τετάρτη τις ειδικές εξουσίες που του δίνει το Σύνταγμα της χώρας για να περάσει τον αμφιλεγόμενο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις από την Εθνοσυνέλευση χωρίς ψηφοφορία.

Σε μια αίθουσα σχεδόν άδεια από βουλευτές, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι καμία πρόταση μομφής δεν κατατέθηκε κι ότι το νομοσχέδιο θεωρείται πλέον οριστικά εγκεκριμένο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή