Κέρι προς Πούτιν: Οι διπλωματικές προσπάθειες στη Συρία δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' άπειρον

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 06:53
UPD:07:06
REUTERS/POOL

Στην τρίωρη συνάντησή τους  στη Μόσχα, που ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες, ο Κέρι και ο Πούτιν συζήτησαν την ανάγκη να αυξήσουν την πίεση σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νόσρα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Χωρίς «συγκεκριμένα, βραχυπρόθεσμα βήματα» οι διπλωματικές προσπάθειες για το τέλος του πολέμου στη Συρία δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' άπειρον, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην τρίωρη συνάντησή τους  στη Μόσχα, που ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες, ο Κέρι και ο Πούτιν συζήτησαν την ανάγκη να αυξήσουν την πίεση σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νόσρα.

Ο Κέρι έφτασε στη Μόσχα χθες με μια πρόταση για την ενίσχυση της συνεργασίας με τη Ρωσία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στη Συρία στον τομέα άμυνας και ανταλλαγής πληροφοριών, παρά τις αμφιβολίες που εκφράζονται από στελέχη της εθνικής άμυνας και των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Αμερικανός ανώτατος αξιωματούχος ανέφερε πριν την έναρξη των συνομιλιών, οι προσδοκίες είναι «πολύ χαμηλές». «Εάν δεν κάνουμε κάτι, θα διαλυθούν όλα. Αυτό θα έφερνε το τέλος της κατάπαυσης των εχθροπραξιών και δεν θα ωφελούσε τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον κόσμο, ή, το πιό σημαντικό από όλα, το λαό της Συρίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα στην κατάπαυση των εχθροπραξιών είναι η αδυναμία της Συριακής κυβέρνησης να σεβαστεί μια συμφωνία κατάπαυσης πυρός και οι δραστηριότητες του Μετώπου Αλ Νόσρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή