Πορεία για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 20:40
UPD:21:21
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιούν οι συγκεντρωθέντες για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα. Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας. Προηγήθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στο κάλεσμά της, η ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για μια «κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την τρόικα».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ σε όλα». 

Υποστήριξε επίσης ότι «μπροστά στη "δεύτερη αξιολόγηση" ακολουθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων με το νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία. Ομαδικές απολύσεις, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια μέτρα είναι στην ημερήσια διάταξη, στοχεύοντας στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στον αγώνα».

NAFTEMPORIKI.GR

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «μοναδική διέξοδος αποτελεί η συγκρότηση ενός ευρύτερου εργατικού και κοινωνικού μετώπου, με όλα τα πληττόμενα από τα μνημόνια κοινωνικά στρώματα, για τη σύγκρουση με τους δανειστές και τους εκπροσώπους τους σε Ε.Ε. και ΔΝΤ και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις υπηρετούν και τις υλοποιούν».

Στο δικό της κάλεσμα, η Λαϊκή Ενότητα τόνισε ότι το «όχι» είναι όσο ποτέ επίκαιρο και «μας ενώνει αγωνιστικά για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και προοδευτική, χωρίς λιτότητα και μνημόνια».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή