Ομπάμα: Η ιδιαίτερη σχέση ΗΠΑ - Βρετανίας θα αντέξει

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 21:09
UPD:22:15
ΕΡΤ

Δείτε το απόσπασμα.

A- A A+

Βέβαιος ότι η «ιδιαίτερη» - όπως τη χαρακτήρισε - σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Μεγάλη Βρετανία «θα αντέξει», εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε ότι θα παραμείνει «ένας από τους αναντικατάστατους εταίρους μας».

Ο κ. Ομπάμα είπε επίσης ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον και δήλωσε αισιόδοξος ότι η Βρετανία είναι προσηλωμένη σε μία «ομαλή» μετάβαση εκτός Ε.Ε.

«Συμφωνήσαμε (σ.σ. με τον κ. Κάμερον) ότι οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές μας ομάδες θα παραμείνουν σε στενή επικοινωνία, τη στιγμή που εμείς παραμένουμε επικεντρωμένοι στην οικονομική ανάπτυξη και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα» συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της οποίας διευκρίνισε πως τηλεφώνησε και στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

«Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας θα εργαστούν πολύ στενά μαζί τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες» τόνισε ο κ.Ομπάμα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή