Βερολίνο: Ήλπιζε σε άλλο αποτέλεσμα, αλλά ήταν προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 19:18
UPD:19:26
Shutterstock

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, το υπουργείο Οικονομικών έχει εκπονήσει σχέδιο οκτώ σελίδων, με τίτλο «Η γερμανική στρατηγική για το Brexit».

A- A A+

Σε άλλο αποτέλεσμα ήλπιζε το Βερολίνο, ωστόσο, ήταν έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Μάρτιν Γιέγκερ που αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της Handelsblatt περί «κρυφού Σχεδίου Σόιμπλε για το Brexit».

Δεν δημοσιοποιήθηκε τέτοιο έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών, δεν γνωρίζω από πού προέρχεται, διευκρίνισε ο κ. Γιέγκερ, τόνισε όμως ότι «είναι σαφές και αυτονόητο και έχει ήδη συζητηθεί ότι είχαμε λάβει εκ των προτέρων προληπτικά μέτρα», αλλά δεν συνδέονται με συγκεκριμένες και οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, το υπουργείο Οικονομικών έχει εκπονήσει σχέδιο οκτώ σελίδων, με τίτλο «Η γερμανική στρατηγική για το Brexit», στο οποίο επισημαίνεται ότι το Βερολίνο προσανατολίζεται σε ένα καθεστώς σύνδεσης με την Βρετανία, αλλά δεν επιθυμεί να προβεί σε μεγάλες παραχωρήσεις, προκειμένου να αποτρέψει πιθανούς μιμητές της βρετανικής στάσης. Εκείνο που θα προσφερθεί στο Λονδίνο, αναφέρεται στο έγγραφο, είναι «εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της», αν και αναμένονται δυσκολίες, κυρίως σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις έναντι του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, αλλά και το αν η χώρα μπορεί να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, όπως ήταν προγραμματισμένο για το 2017.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή