Γιορτή κωμωδίας στο 2ο Avaton International Comedy Festival

Στο θέατρο Άβατον, από τις 16 έως και τις 20 Ιουνίου
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 09:30
UPD:22/06/2016 19:33

Γιώργος Χατζηπαύλου.

A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Ανανεωμένη, ακόμα πιο μεγάλη, με πιο πολλούς κωμικούς και πιο πολλές παραστάσεις, η μεγαλύτερη γιορτή κωμωδίας, το Avaton International Comedy Festival, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο Άβατον, από τις 16 έως και τις 20 Ιουνίου.

Μετά τη μεγάλη περσινή του επιτυχία, φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας συγκεντρώνει τις καλύτερες παραστάσεις stand up comedy, κωμικού αυτοσχεδιασμού και θεάτρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό: 5 μέρες, 15 παραστάσεις και 45 Έλληνες και ξένοι κωμικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα θέατρο, με έναν και μοναδικό στόχο, το γέλιο.

«Ατίθασα νιάτα».

Με μεγάλο ενθουσιασμό

Εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για το 2ο Avaton International Comedy Festival, οι συντελεστές του μιλούν για το επιτυχημένο αυτό εγχείρημα, που επανέρχεται δριμύτερο.

Γιάννης Σαρακατσάνης: «Η κωμωδία είναι τέχνη! Θέλει μυαλό και δουλειά. Στην Ελλάδα, παρόλο που μας αρέσει πολύ να γελάμε, δεν την εκτιμάμε όσο της αξίζει. Όμως, αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει. Ένα νέο κύμα κωμικών έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία πέντε χρόνια και, δουλεύοντας σοβαρά, έχει βάλει στόχο να μας κάνει να αναθεωρήσουμε! Ελάτε, λοιπόν, στο Avaton International Comedy Festival, να απολαύσετε αυτό το νέο κύμα και να γελάσετε με την τέχνη της κωμωδίας!».

Λάμπρος Φισφής: «H κωμωδία είναι μια συζήτηση. Οι κωμικοί μοιράζονται τις σκέψεις τους, την οπτική τους πάνω στον κόσμο, τον πόνο τους, την αλήθεια τους, τις ιστορίες τους, τους χαρακτήρες τους, τις ελπίδες τους, τη φαντασία τους, την καθημερινότητά τους. Και το κοινό απαντάει με το γέλιο του, τη σιωπή του, το χειροκρότημά του. Οι κωμικοί θα βρίσκονται στο Avaton International Comedy Festival. Ελάτε και εσείς, αλλιώς θα μιλάμε μόνοι μας!».

Λάμπρος Φισφής.

Βύρων Θεοδωρόπουλος: «Πέρυσι, συμμετείχα σε δύο παραστάσεις του Φεστιβάλ. Παρουσίασα τη βραδιά “Raw + Setlist” και άνοιξα την παράσταση του Παναγιώτη Κούδα. Φέτος, ο Λάμπρος Φισφής με βρήκε εύκαιρο και θα συμμετάσχω σε τουλάχιστον τέσσερις παραστάσεις. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχεις και να παρακολουθείς ένα Φεστιβάλ με μόνο άξονα την κωμωδία και τόσο μεγάλη έμφαση στο stand up comedy. Έχεις τη δυνατότητα να δεις και να παίξεις με επαγγελματίες κωμικούς στην καλύτερη στιγμή της χρονιάς τους ή να δεις ένα work in progress. Μπορείς να δεις μία παράσταση κωμικού αυτοσχεδιασμού ή το σετ ενός stand up κωμικού με 15 χρόνια εμπειρία στο εξωτερικό. Σε μόλις ένα βράδυ, θα κάνω δύο διαφορετικά σετ και θα δω πάνω από 15 ικανότατους συναδέλφους επί τω έργω. Μαθήματα κωμωδίας, διασκέδαση, παρέα και μία όμορφη γιορτή για τον παράξενο κλάδο της stand up κωμωδίας. Ανυπομονώ».

Δημήτρης Μακαλιάς: «Το Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον είναι μια γιορτή του γέλιου! Μια εκ βαθέων ανάγκη μας, μαζί με τον Λάμπρο Φισφή, για αποσυμφόρηση και ψυχική ανάταση βρήκε τη μορφή έκφρασής της μέσα από μια πληθώρα παραστάσεων, που παίζονται μαζικά μέσα σε πέντε ημέρες. Αν θέλει κάποιος να περάσει υποχρεωτικά καλά και να γελάσει, δεν έχει, δυστυχώς, άλλη επιλογή, παρά να έρθει - έστω και τυχαία - όποια μέρα και να επιλέξει! Αν, ωστόσο, επιμένει να επιλέξει, του θυμίζουμε ότι το “Κωμικό Μπουμ”, μετά από έναν χρόνο απουσίας, επιστρέφει με τρεις μοναδικές παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, αλλά και του προσφέρει τη δυνατότητα να δει την τελευταία παράσταση της πιο “Περήφανης Παράστασης” της χρονιάς, το "Smiley", όπου συμπρωταγωνιστώ με τον Μίνωα Θεοχάρη».

Βύρων Θεοδωρόπουλος.

Γιώργος Χατζηπαύλου: «“Η επιθυμία της επιτυχίας να είναι μεγαλύτερη από τον φόβο της αποτυχίας”. Απαραίτητη εξίσωση σε κάθε εγχείρημα που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά. Ήταν εμφανής στο πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας και ανέδειξε κάθε παράσταση που παρουσιάστηκε. Η συμμετοχή μου με ένα κείμενο - work in progress ήταν από τις πιο σημαντικές εμπειρίες μου στη δουλειά. Ουσιαστική αφετηρία μιας νέας παράστασης που διαμορφώθηκε στην πορεία. Το κλίμα γιορτής για την κωμωδία, σε συνδυασμό με επαγγελματισμό στη διοργάνωση, με κάνει περήφανο που επιστρέφω φέτος με το τελικό αποτέλεσμα. Εκεί, που ξεκίνησαν όλα. Με συνειδητή επιθυμία να σχεδιάσω την επόμενη συμμετοχή μου».

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Πέμπτη 16 Ιουνίου

19:30: «Stand up science -  Science reactors»: φυσικοί, βιολόγοι, μηχανικοί, χημικοί και μαθηματικοί παντρεύουν την επιστήμη με το stand up comedy.

21:30: «Σχεδόν 40»: η τρίτη σόλο παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά υπό την μορφή work in progress, στο 1ο Αvaton Comedy Festival, μετά από μία sold out σειρά παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σε περισσότερες από 25 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο, κάνει μία στάση για μία βραδιά εκεί, όπου ξεκίνησαν όλα.

23:30: «Ατίθασα νιάτα»: οι πιο ταλαντούχοι κωμικοί της νέας γενιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να μας δείξουν πώς θα είναι το μέλλον του stand up comedy. Κάφρικα one - liners, άκυρα popreferences, μετα - χιούμορ και τρύπιες σκέψεις, σε μια παράσταση που αποτυπώνει το πνεύμα της εποχής.

Γιώργος Χατζηπαύλου.

Παρασκευή 17 Ιουνίου

19:30: «Double bill»: δύο από τους καλύτερους stand up comedian της Ελλάδας, με πάνω από 500 παραστάσεις στο ενεργητικό τους, οι Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και Μιχάλης Μαθιουδάκης υπόσχονται ένα ασυνήθιστο stand up comedy.

21:30: «Live in Greece»: ο Άγγλος Matt Kirshen, το διεθνούς φήμης φαινόμενο, που έχει παίξει σε πάνω από 15 χώρες, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

23:30: «Raw + Set list»: η πιο επιτυχημένη παράσταση του περυσινού Φεστιβάλ επιστρέφει. Στο πρώτο μέρος, κωμικοί σοκάρουν και τεστάρουν τα όρια του κοινού. Στο δεύτερο μέρος, έρχεται το αμερικάνικο φορμάτ «Set list», στο οποίο 8 κωμικοί αυτοσχεδιάζουν κομμάτια stand up comedy, με θέματα που βλέπουν εκείνη τη στιγμή για πρώτη φορά. 

Σάββατο 18 Ιουνίου

19:30: «Όλο λάθος»: ο νέος μονόλογος του Μιχάλη Μαθιουδάκη κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, μιλώντας για τα εντυπωσιακά ανθρώπινα λάθη που, όταν συμβαίνουν, η καθημερινότητα αποκτά ξανά νόημα, για την άγρια ελευθερία που κουβαλάει η παιδική φαντασία, μα, πάνω από όλα, για αυτό το αποτυχημένο πάρτι που πήγαμε όλο προσδοκίες και, τελικά, ήταν «μάζωξη».

21:30: «Δες το θετικό»: στην προσπάθειά του να βρει τις θετικές στιγμές της ζωής, o Λάμπρος Φισφής υπεραναλύει τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας, βάζει στο μικροσκόπιο τα ασήμαντα πράγματα που μας ενοχλούν, αυτοσαρκάζει τις αδυναμίες του και καυτηριάζει οτιδήποτε συνωμοτεί εναντίον της ευτυχίας μας.

23:30: «Κωμικό Μπουμ -  Greatest hits»: με αφορμή τα 5 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ως «Κάψε το σενάριο», η ομάδα του «Κωμικού Μμουμ» παρουσιάζει ένα επετειακό show με αγαπημένες επιτυχίες, special guests και πολλές εκπλήξεις.

Γιάννης Σαρακατσάνης.

Κυριακή 19 Ιουνίου

17:00: «Follow the white rabbit - Στη γέφυρα»: τρεις χαρακτήρες χτίζουν μια ολόκληρη κοινωνία πάνω σε μια γέφυρα. Η μετάβαση από τη μια όχθη στην άλλη είναι δύσκολη, αφού η γέφυρα που τις ενώνει είναι σπασμένη.

19:30: «Smiley» με τους Δημήτρη Μακαλιά και Μίνωα Θεοχάρη. Η πιο επιτυχημένη ρομαντική κομεντί της σεζόν κλείνει την πορεία της στο μέρος που ξεκίνησε. Δύο αγόρια του σήμερα ζουν τον έρωτα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποδεικνύουν ότι η αγάπη δεν γνωρίζει φύλα και φραγμούς.

21:30: «World tour»: ο Bob Maclaren, ένας από τους πιο σωματικά εκφραστικούς story teller της Νέας Ζηλανδίας με θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά special σε όλες τις Ηπείρους, έρχεται να μοιραστεί την ιδιαίτερα λακωνική ματιά του πάνω στον κόσμο.

23:30: «Κωμικό Μπουμ - Greatest hits».

Δευτέρα 20 Ιουνίου

19:30: «Καλούτσικο»: οι Δημήτρης Δημόπουλος και Αλέξανδρος Χαριζάνης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση με παλιά και νέα κείμενα, παραμύθια, μουσική και τραγούδια.

21:30: «Κωμικό Μπουμ - Greatest hits».

23:30: «90 second comedy»: το Φεστιβάλ κλείνει με το πιο πανηγυρικό και πολυπληθές show κωμωδίας που έγινε ποτέ. 25 κωμικοί ανεβαίνουν στη σκηνή και ο καθένας έχει στη διάθεσή του μόνο 90 δευτερόλεπτα.

Δημήτρης Μακαλιάς.

Πληροφορίες

Θέατρο Άβατον: Ευπατριδών 3 - Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός), τηλ. κρατήσεων: 210 3412689. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10, 8, 7, 5 ευρώ, ταμείο: 12, 10, 8, 7 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή