Τουλάχιστον 15 νεκροί από την έκρηξη στη Σομαλία

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 21:44
UPD:02/06/2016 10:29
REUTERS/FEISAL OMAR

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα, ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο Ambassador, που επιλέγεται συχνά ως σημείο συνάντησης από βουλευτές (φωτ. αρχείου).

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο Σομαλοί βουλευτές, έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, όταν ένας βομβιστής - καμικάζι έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημά του στην είσοδο ξενοδοχείου στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, Μογκαντίσου, ενώ την επίθεση ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα, ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο Ambassador, που επιλέγεται συχνά ως σημείο συνάντησης από βουλευτές.

EURONEWS

Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σε άλλες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη χώρα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας σκότωσαν 17 μαχητές της αλ Σεμπάμπ, ανάμεσα τους και τον επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών της οργάνωσης και έναν άνδρα που φέρεται ως ο εγκέφαλος της επίθεσης και της σφαγής στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα το 2015.

Στη συγκεκριμένη επίθεση είχαν χάσει τη ζωή τους 148 άνθρωποι, ανάμεσά τους 142 φοιτητές.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή