Νέα παρέμβαση Έβερτ για το θέμα της ρύθμισης στο ασφαλιστικό των τραπεζών

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 12:29
UPD:13:16
A- A A+

Νέα παρέμβαση Έβερτ για το θέμα της ρύθμισης στο ασφαλιστικό των τραπεζών, με γραπτή του ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον κ. Έβερτ, σε ισολογισμό της Αlpha Bank που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, η Τράπεζα δεσμεύεται να καλύψει τα αναλογιστικά ελλείμματα του ταμείου ασφαλίσεως προσωπικού (ΤΑΠ) της πρώην Αlpha Tραπέζης Πίστεως. Η Τράπεζα δηλώνει ότι θα ανακοινώσει το ακριβές ύψος των ασφαλιστικών της υποχρεώσεων μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τις μεταβολές στο καθεστώς των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζών. «Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα το ποσό που θα προκύψει θα μεταφερθεί απευθείας στην Καθαρή Θέση», αναφέρει η Αlpha.

Όπως επισημαίνει ο κ. Έβερτ, από τη παραπάνω δήλωση προκύπτει ότι η Alpha Bank ενώ έχει βεβαιωμένη υποχρέωση καθορισμένων παροχών, δεν καταγράφει το ποσό της υποχρέωσης στο ισολογισμό της και προεξοφλεί αλλαγή στο καθεστώς του ταμείου. Και αυτό, υπογραμμίζει ο κ. Έβερτ, τέσσερις μήνες πριν από την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ καταλήγει με μία ερώτηση ζητώντας να μάθει βάσει ποιων στοιχείων η Τράπεζα προεξοφλεί ότι θα γίνει (ευνοϊκή για την ίδια) ρύθμιση τέσσερις μήνες πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή