Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση υποβάθμισε την επίσκεψη Πούτιν

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 16:54
UPD:16:58
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

A- A A+

Για υποβάθμιση της επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα και «ασφυκτικό» περιορισμό των αποτελεσμάτων της, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση ακολουθώντας απολύτως τις αμερικανονατοϊκές προδιαγραφές και κατευθύνσεις, υποβάθμισε αφόρητα την επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα και περιόρισε ασφυκτικά τις δυνατότητες που υπήρχαν για την προετοιμασία της και για να επιτευχθούν χειροπιαστά αποτελέσματα σ' όλους τους τομείς των ελληνορωσικών σχέσεων», επισήμανε, με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα και το Άγιον Όρος.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας συνέχισε, τονίζοντας πως είναι τραγικό η Ελλάδα να υπερψηφίζει και να εγκρίνει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ όλες τις αποφάσεις και κινήσεις που προωθούν ένα νεοψυχροπολεμικό κλοιό γύρω από τη Ρωσία.

«Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, για την οποία έκανε λόγο ο κ. Τσίπρας, αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο, ενώ η φράση του ότι είναι στρατηγική επιλογή η συνεργασία με τη Ρωσία, αντιπροσωπεύει μια κενή περιεχομένου επικοινωνιακή τακτική» επισήμανε, στο ίδιο, επικριτικό ύφος

Ανέφερε επίσης, ότι «η μνημονιακή Ελλάδα αποτελεί, δυστυχώς, ευρω-ατλαντικό οικόπεδο» και ότι «το μνημόνιο δεν αντιπροσωπεύει απλώς και μόνο οικονομική υποδούλωση αλλά κυρίως πολιτική και εθνική υποδούλωση».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή