ΠτΔ σε Πούτιν: Σας υποδέχομαι με ειλικρινή συγκίνηση

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 15:56
UPD:16:16
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της προσκυνηματικής επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στο Άγιον Όρος.

«Σας υποδέχομαι με ειλικρινή συγκίνηση σ’ αυτό το ιερό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, το Άγιο Όρος» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε ότι «εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας σ’ όλη την Οικουμένη»

«Ιδίως τους χαλεπούς καιρούς, εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος για έναν ηγέτη προκειμένου να εμπνευστεί ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί, όταν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος.

Αυτοί οι δείκτες - εξήγησε - είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη και η ειρήνη

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι σ’ αυτούς τους δείκτες, γνωρίζουμε ότι η Ρωσία, υπό την ηγεσία σας, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση» τόνισε, απευθυνόμενος προς τον κ. Πούτιν.

REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS

«Εύχομαι να οδηγείτε τον ρωσικό λαό στον δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας» κατέληξε. 

«Το Άγιο Όρος μας διδάσκει τον διάλογο για την αναζήτηση, ιδίως σε καιρούς κρίσης» υπογράμμισε, κατά την προσφώνησή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. «Είναι μεγάλη τιμή να σας καλωσορίζω σ’ αυτό το μέρος» έσπευσε να προσθέσει. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή