Στο Άγιον Όρος μεταβαίνει ο Βλ. Πούτιν

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 10:30
UPD:13:00
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Έφτασε στην Τρυπητή Χαλκιδικής ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος μεταβαίνει στο Άγιον Όρος. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Από την Τρυπητή Χαλκιδικής ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί με σκάφος στο λιμάνι της Δάφνης, απ΄ όπου οδικώς θα φθάσει στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Εκεί τον κ. Πούτιν θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιον Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα.

Στις Καρυές θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάρχου και στη συνέχεια θα γίνει το καλωσόρισμα του προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι. Ακολούθως ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Στη Μονή βρίσκεται ήδη από την Παρασκευή ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος θα παραστεί μαζί με τον κ. Πούτιν στη δοξολογία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή