Π. Καμμένος: Εγκληματική και αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά - Δώσαμε μεγάλη μάχη

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 17:59
UPD:20:36
Cyclades24

Μιλώντας σε εκδήλωση για την υπογραφή του συμφώνου συναντίληψης για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του στρατοπέδου Σύρου την Τρίτη, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι με το Eurogroup της Τρίτης, η χώρα τελειώνει με την αξιολόγηση και μπαίνει «με μία ρύθμιση του χρέους για πολλά χρόνια σε μία νέα περίοδο ανάπτυξης».

A- A A+

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος την Τρίτη στη Σύρο, συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς, στο θέμα των νησιών έφτασα μέχρι και την παραίτηση από υπουργός, αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση».

Μιλώντας σε εκδήλωση για την υπογραφή του συμφώνου συναντίληψης για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του στρατοπέδου Σύρου την Τρίτη, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι με το Eurogroup της Τρίτης, η χώρα τελειώνει με την αξιολόγηση και μπαίνει «με μία ρύθμιση του χρέους για πολλά χρόνια σε μία νέα περίοδο ανάπτυξης».

Όπως τόνισε, έγιναν πολλά εγκλήματα σε βάρος της χώρας τα τελευταία χρόνια και χαρακτήρισε ως «ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα» την «παραβίαση του Συντάγματος, την ανατροπή της νησιωτικής πολιτικής που προβλέπεται στο άρθρο 101 του Συντάγματος».

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «εγκληματική και αντισυνταγματική πράξη» την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά τονίζοντας ότι δόθηκε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή από την κυβέρνηση. «Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νησιωτικότητα και να μη θιχθούν οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας», συμπλήρωσε.

«Δυστυχώς, στο θέμα των νησιών έφτασα μέχρι και την παραίτηση από υπουργός, αλλά  δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε πολύ σύντομα με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει τους εταίρους «ότι τα νησιά δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη». 

«Τα νησιά μας είναι το χειμώνα περιοχές όπου οι κάτοικοι δύσκολα περνούν» είπε και αναφέρθηκε στην έλλειψη υποδομών και ιατρών, ενώ χαρακτήρισε τη Σύρο «καρδιά» της νησιωτικής πολιτικής, ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ν.Δ.: Μονόδρομος πια η παραίτηση Π. Καμμένου

Την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου «σήμερα» ζητεί η Νέα Δημοκρατία, καταλογίζοντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι «καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή».

«”Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική”. Αυτά δήλωσε σήμερα στη Σύρο ο κ. Πάνος Καμμένος. Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες» σχολιάζει η Ν.Δ.  

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για ομολογία από την πλευρά του κ. Καμμένου «ότι έκαναν ‘’έγκλημα’» και ότι «νομοθετούν αντισυνταγματικά». «Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα», καταλήγει η Ν.Δ.

Δ. Κρεμαστινός: Αυτονόητο ότι ο Π. Καμμένος δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση

Είναι αυτονόητο ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος «δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας δημόσια ότι η κυβέρνηση με τις πράξεις της εγκληματεί κατά των νησιών», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός.

Παράλληλα, καλεί τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση «εκφράζοντας στους λεγόμενους θεσμούς την αντισυνταγματικότητα του μέτρου αυτού και την ανάκληση του».

«Επανειλημμένα έχουμε τονίσει στη Βουλή ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματικό μέτρο, όμως η αναγνώριση του από την κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής άμυνας, ότι δηλαδή η αύξηση του ΦΠΑ είναι αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη για τα νησιά, δύο μέρες μετά την ψήφιση από τον ίδιο και το κόμμα του στη Βουλή αυτού του μέτρου δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τη σοβαρότητα της  λειτουργίας της κυβέρνησης», τονίζει επίσης ο κ. Κρεμαστινός.

Β. Κεγκέρογλου: Ομολογούν ότι εγκληματούν

«Ομολογούν ότι εγκληματούν εις βάρος των νησιών και της ανάπτυξης και ειρωνεύονται τους νησιώτες δηλώνοντας ότι το πράττουν με αντισυνταγματικούς νόμους. Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και όλο τον ελληνικό λαό», σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Γ. Μαυρωτάς: Χάσαμε το μέτρημα με τις παραιτήσεις Π. Καμμένου

«Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος» επεσήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, σχολιάζοντας αναφορά του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για τον ΦΠΑ στα νησιά.

«Με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το 'για την Ελλάδα ρε γαμώτο" έχει γίνει "για την καρέκλα ρε γαμώτο», συμπλήρωσε ο κ. Μαυρωτάς, σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής.

Θ. Θεοχάρης: Ανοιχτός ο δρόμος της παραίτησης για Π. Καμμένο

«Ο δρόμος της παραίτησης από τον κυβερνητικό συνασπισμό για τον κ. Καμμένο είναι ακόμα ανοικτός» σχολίασε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, εκφράζοντας ωστόσο την αμφιβολία του «αν θα πρωτοτυπήσει και θα διαλέξει την οδό της αξιοπρέπειας μιας και το μόνο που μας έχει συνηθίζει μέχρι τώρα είναι οι δηλώσεις εντυπωσιασμού». 

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοχάρης σημειώνει ότι «οι βουλευτές - πολύ περισσότερο δε οι αρχηγοί κομμάτων - που θεωρούν τέτοιες πράξεις αντισυνταγματικές δεν μπορούν να τις στηρίζουν με την ψήφο τους».

Επιπλέον, υπενθυμίζει αναφορά του στη Βουλή, όπου ο κ. Θεοχάρης είχε δηλώσει «…ψηφίζετε πράγματα που ισχυρίζεστε ότι δε θέλετε. Θρηνείτε την ώρα που τα ψηφίζετε. Σας σώζει όπως φαίνεται ότι δεν έχετε συνείδηση. Γιατί όποιος Βουλευτής έχει συνείδηση παραιτείται. Δεν ψηφίζει ενάντια στη συνείδησή του».

ΛΑΕ: «Πράξη ξεδιάντροπης πολιτικής εξαπάτησης και κοροϊδίας του λαού»

«Η δήλωση Καμμένου, με την οποία χαρακτηρίζει εγκληματική και αντισυνταγματική την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, συνιστά πράξη ξεδιάντροπης πολιτικής εξαπάτησης και κοροϊδίας του ελληνικού λαού. Κυρίως, όμως, συνιστά ευθεία αναγνώριση πως έχουμε μια κυβέρνηση εγκληματικών πράξεων που καταλύουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, τις οποίες ο ίδιος και το κόμμα του ψήφισαν στη Βουλή», αναφέρει σε σχόλιό της η Λαϊκή Ενότητα.

Τονίζει επίσης ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ούτε κυβερνήσεις μνημονιακών εκτρωμάτων».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή