Επικοινωνία Μέρκελ - Πούτιν για την Ουκρανία

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 19:54
UPD:20:02
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη συνέχιση των προσπαθειών με τη λεγόμενη σύνθεση «της Νορμανδίας» και εντός του πλαισίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανακοίνωσε το Κρεμλίνο (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη συνέχιση των προσπαθειών με τη λεγόμενη σύνθεση «της Νορμανδίας» και εντός του πλαισίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι επικεφαλής της Ρωσίας και της Γερμανίας συζήτησαν «την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία δίνοντας έμφαση στην ανάγκη οι εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φεβρουαρίου 2015», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η κ. Μέρκελ και ο κ. Πούτιν συμφώνησαν παράλληλα να συνεχίσουν τις πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση στην Ουκρανία «πρώτα και κύρια στο πλαίσιο της Νορμανδίας (Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία και Ουκρανία), καθώς και εντός του πλαισίου του ΟΑΣΕ».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή