Στην πλατεία Συντάγματος η «πορεία κατά της ανεργίας»

Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 22:24
UPD:11/04/2016 17:01
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αίτημα αυτής της πρωτότυπης διαμαρτυρίας αποτέλεσε η δημιουργία θέσεων εργασίας, η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, δήμους και σχολεία.

A- A A+

Στην πλατεία Συντάγματος κατέληξε, μετά από οκτώ ημέρες και 220 χιλιόμετρα, η πορεία κατά της ανεργίας, η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Πάτρας.

Αίτημα αυτής της πρωτότυπης διαμαρτυρίας αποτέλεσε η δημιουργία θέσεων εργασίας, η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, δήμους και σχολεία.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα μια μορφή αγώνα, μια απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας να κάνουμε πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα για το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, το θέμα της ανεργίας. Θέλουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων. Δεν τερματίσαμε όμως εδώ, διότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» υποστήριξε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Οι διοργανωτές της πορείας παρέδωσαν στον αντιπρόεδρο της Βουλής και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων – πλην της Χρυσής Αυγής – την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την απαίτηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους, υγεία και παιδεία.

«Μόνο το ΚΚΕ έχει αποδεχτεί τις θέσεις μας και τις καταθέτει ως πρόταση στο Κοινοβούλιο για να γίνει νόμος» τόνισε ο κ. Πελετίδης και πρόσθεσε ότι «περπατήσαμε τόσα χιλιόμετρα για να ακουστεί η φωνή της νεολαίας. Αποδείξαμε ότι η Πάτρα μπήκε μπροστά γιατί αυτή η κινητοποίηση δεν την αγκάλιασε μόνο τους πολίτες της Πάτρας, αλλά όλους τους Έλληνες».

902 PORTAL

«Οι άνεργοι δεν χρειάζονται αισθήματα συμπάθειας, αλλά έργα. Δεν θεωρούμε λύση προγράμματα του ΟΑΕΔ ή τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αυτή η συγκέντρωση εδώ στο Σύνταγμα δεν είναι το τέλος της μεγάλης πορείας που είχε αρχή την Πάτρα. Είναι το ξεκίνημα νέων μεγάλων δυναμικών αγώνων από δω και μπρος ενάντια στην ανεργία για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για δουλειά με δικαιώματα για προστασία των ανέργων, για ανατροπή συνολικά όλης της αντιλαϊκής πολιτικής».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή