Δεν θα διωχθούν ποινικά οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν 24χρονο μαύρο στη Μινεάπολη

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 08:18
UPD:09:23
REUTERS/STRINGER

Διαδηλωτές διαμαρτύρονται αμέσως μετά την ανακοίνωση πως οι δύο αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο θανάσιμου τραυματισμού του 24χρονου Τζαμάρ Κλαρκ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ δε θα διωχθούν ποινικά. 

A- A A+

Δύο αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο θανάσιμου τραυματισμού 24χρονου μαύρου στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, δε θα διωχθούν ποινικά, όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της πόλης.

Ο Μάικ Φρίμαν, εισαγγελέας της περιοχής, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές ο Τζαμάρ Κλαρκ προσπάθησε να προσεγγίσει το όπλο ενός αστυνομικού. Ο Κλαρκ ήρθε στα χέρια με τους αστυνονομικούς Μαρκ Ρίνγκεμπεργκ και Ντάστιν Σουάρζι, ενώ δεν φορούσε χειροπέδες και σε μία στιγμή είχε το χέρι του στο όπλο ενός αστυνομικού, υποστήριξε ο εισαγγελέας.

RT AMERICA

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι αν δεν έκαναν χρήση «θανάσιμης βίας» ο Κλαρκ θα έπαιρνε το όπλο. «Ο καθένας από τους αστυνομικούς εξέφρασε το φόβο του ότι θα είχε πυροβοληθεί. Στη συνέχεια, το εισαγγελικό γραφείο αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για να τους απαγγελθούν κατηγορίες» εξήγησε ο Φρίμαν.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή