Βραζιλία: Ορκίστηκε προσωπάρχης της κυβέρνησης ο Λούλα ντα Σίλβα

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 08:08
UPD:09:21
REUTERS/ADRIANO MACHADO

Ο διορισμός Λούλα στη θέση του προσωπάρχη της κυβέρνησης thw Brzail;iaw εκτιμάται ότι έγινε για να του διασφαλίσει την ασυλία, καθώς οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά. 

A- A A+

Προσωπάρχης στην κυβέρνηση της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, ορκίστηκε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συγκρούονταν με αριστερούς υποστηριχτές του Λούλα, έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου και ορκίστηκε.

EURONEWS

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των δικαστών που ερευνούν τις υποθέσεις διαφθοράς, ενώ περιστασιακοί αποκλεισμοί δρόμων έγιναν στο Σάο Πάολο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

EURONEWS

Ο διορισμός Λούλα στη θέση του προσωπάρχη της κυβέρνησης εκτιμάται ότι έγινε για να του διασφαλίσει την ασυλία, καθώς οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά, σε σχέση με τις δραστηριότητες της πετρελαϊκής εταιρίας Petrobras.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή