Διαδηλώσεις στη Βραζιλία με αίτημα την παραίτηση της Ρουσέφ

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 08:13
UPD:09:22
REUTERS/STRINGER

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Σάο Πάολο, το οικονομικό κέντρο της Βραζιλίας, μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις της Κυριακής, με τη συμμετοχή άνω του ενός εκατομμυρίου διαδηλωτών, που ζητούσαν την παραίτηση της Ρουσέφ.

A- A A+

Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν χθες σε αρκετές πόλεις της Βραζιλίας, μετά την απόφαση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, να διορίσει τον προκατοχό της, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα στη θέση του προσωπάρχη της κυβέρνησης. Η κίνηση αυτή, εκτιμάται ότι προστατεύει τον πρώην πρόεδρο από το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του.

Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσει διαδήλωση 5.000 ατόμων έξω από το προεδρικό μέγαρο, αλλά και το κτήριο του Κογκρέσου. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και ζητούσαν την παραίτηση της προέδρου, αλλά και τη σύλληψη του Λούλα.

EURONEWS

Χιλιάδες άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Σάο Πάολο, το οικονομικό κέντρο της Βραζιλίας, μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις της Κυριακής, με τη συμμετοχή άνω του ενός εκατομμυρίου διαδηλωτών, που ζητούσαν την παραίτηση της Ρουσέφ.

EURONEWS

Με την οικονομία της χώρας να βυθίζεται στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών, η λαϊκή οργή κατά της προέδρου Ρουσέφ πυροδοτείται από τη δικαστική έρευνα γύρω από τις δραστηριότητες της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Petrobras, που «αγγίζει» πρόσωπα του προσωπικού περιβάλλοντος της.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή