Βραβεύσεις νέων από τον Πρωθυπουργό στο περιθώριο του Digital Economy Forum

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 00:43
UPD:00:58
A- A A+

Βραβεία σε δύο ομάδες νέων για τις διακρίσεις τους σε διεθνείς διαγωνισμούς απένειμε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από το κλείσιμο των εργασιών του Digital Economy Forum 2016.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στις ομάδες «Zanneio Stardust» από το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά και «Hyperion Robotics» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πρόσωπο τους, αναγνωρίστηκε η προσπάθεια, η σκληρή δουλειά σε αντίξοες συνθήκες και περιβάλλον κρίσης, γνωρίζοντας οι ίδιοι την διεθνή καταξίωση των προσπαθειών τους.

Η ομάδα Hyperion Robotics του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κατασκεύασε ένα ρομπότ που παίζει ακόμη και μπόουλινγκ, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, την 1η θέση στην Ευρώπη, και την 19η θέση στον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, που διεξήχθη στο Κατάρ. Μάλιστα, για να φθάσουν στο Κατάρ, χρειάσθηκε να γίνει ολόκληρη καμπάνια, προκειμένου να βρεθούν χορηγοί πού θα εξασφάλιζαν την παρουσία τους στο διεθνή διαγωνισμό.

Την ομάδα αποτελούν οι φοιτητές Γιώργος Αγγελόπουλος, Ανέστης Δαλγκίτσης, ο Γιώργος Καλαμπόκης και η Ελένη Διαμαντίδου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή