Ευ. Βενιζέλος στη «Ν»: Λύση απελπισίας η σύνδεση προσφυγικού και αξιολόγησης

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλάει στη «Ν»
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 11:30
UPD:11:30
naftemporiki.gr
A- A A+

Συνέντευξη στον Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
chatzikon@parliament.gr

Μήνυμα στην κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να διασυνδέσει το προσφυγικό με τη διευθέτηση  του χρέους στέλνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική»,  προεξοφλώντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει «μεγάλη βλάβη» στη χώρα. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στο αυριανό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και να μην αποπειραθεί κάποιο τέχνασμα διάχυσης της ευθύνης.

Προειδοποιεί, επίσης, ότι εάν υπάρξουν βλαπτικές αποφάσεις τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής και δεν δεσμευτεί η Τουρκία, τότε θα είναι «πολύ αργά» για άσκηση βέτο. Κατηγορεί, παράλληλα, την κυβέρνηση ότι ολιγώρησε να καθορίσει τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες της εμπλοκής του ΝΑΤΟ, επιτρέποντας στην Τουρκία να «οικοδομήσει» τις γνωστές διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «συνωμοσιολογική» την προσέγγιση του ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, για τον ρόλο της Αυστρίας και καταθέτει λεπτομερή πρόταση για διεθνοποίηση του προσφυγικού μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ .

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή