Θ. Δρίτσας: Τα βάρη από τις προσφυγικές ροές σε όλη τη χώρα εφόσον χρειαστεί

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 09:01
UPD:16:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Περίπου 6.000 ανθρώπους σε όλα τα νησιά ενώ καταγράφηκαν 2.156 εισελθόντες έκανε γνωστό ο κ. Δρίτσας που χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ισοκατανομή των βαρών από τις προσφυγικές ροές σε όλη τη χώρα εφόσον δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση και η χώρα δεχτεί μεγαλύτερες πιέσεις προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Δρίτασας δεν απέκλεισε την οργάνωση μέρους της διαχείρισης να το αναλάβουν κι άλλες περιοχές πλην του Πειραιά. «Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το λιμάνι της Καβάλας έχει δεχτεί ένα βάρος.

Αναφορικά με τα τρία πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά σχολίασε ότι «είναι ναυλωμένα ώστε να χρησιμοποιηθούν και ως χώροι προσωρινής διαμονής πριν ξεκινήσουν για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες. Είναι μία διαδικασία προσωρινής επιβράδυνσης».

Περίπου 6.000 ανθρώπους σε όλα τα νησιά ενώ καταγράφηκαν 2.156 εισελθόντες έκανε γνωστό ο κ. Δρίτσας που χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή