Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων στην Ε.Ο. Τρικάλων – Λάρισας

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 20:18
UPD:20:21
SOOC/Dimitris Kyriakopoulos

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Καθιστική διαμαρτυρία για λίγα λεπτά της ώρας, πραγματοποίησαν σήμερα στην Ε.Ο. Τρικάλων - Λάρισας οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας, ζητώντας να μεταφερθούν στην Ειδομένη.

Δύο λεωφορεία αναχώρησαν από το πρωί γεμάτα με πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους πολίτες και επιχειρηματίες για τις ανάγκες των προσφύγων, σε είδη που άμεσα απαιτούνται. Αυτά είναι:

  • Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, κρεμοσάπουνα, ξυραφάκια, κ.α.
  • Κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια
  • Συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως σοκολάτες, μπισκότα, γκοφρέτες, κρουασάν, αλλά όχι σε μεγάλες συσκευασίες
  • Καροτσάκια για παιδιά
  • Ανδρικά παπούτσια, νούμερο 43 και μεγαλύτερο.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως δεν χρειάζονται άλλα ρούχα, ούτε μαγειρεμένα τρόφιμα.

Συντονιστικό όργανο για τους πρόσφυγες στη δυτική Μακεδονία

Τη δημιουργία ενός περιφερειακού συντονιστικού οργάνου που θα χειρίζεται θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών αποφάσισαν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, οι δήμαρχοι σε συνεργασία με την περιφερειακή αρχή δυτικής Μακεδονίας.

Το περιφερειακό συντονιστικό όργανο για τους πρόσφυγες θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του περιφερειάρχη και της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και θα χειρίζεται όλα τα θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση των προσφυγικών ροών στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας καθώς και την μέριμνα για πιθανούς χώρους υποδοχής και διαμονής των προσφύγων. Επίσης θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των χώρων υποδοχής.

Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θοδωρος Καρυπίδης συμμετείχαν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι της δυτικής Μακεδονίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης και Γιώργος Ντζιμάνης, η ηγεσία της Αστυνομίας, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας Κοζάνης και Καστοριάς, ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαυίδ και πολλές εθελοντικές οργανώσεις που συνδράμουν στο έργο της φιλοξενίας προσφύγων στην Κοζάνη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή