Γ. Μουζάλας: Δεν θα δεχθούμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 10:43
UPD:10:49
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
A- A A+

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες», διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «κατά πόσο η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι», σε ο,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Οι μονομερείς ενέργειες μπορεί να γίνουν και από την Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Μουζάλας, προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να αποδεχθεί «να γίνει ένας Λίβανος για την Ευρώπη, μία αποθήκη ψυχών, ακόμα κι αν αυτό παίρνει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης».

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της σημερινής συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. και αναρωτήθηκε «αν πέντε αστυνομικοί διευθυντές χωρών, ανάμεσα στις οποίες και χώρες εκτός Ε.Ε., μπορούν να αλλάζουν 10 ώρες μετά την απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής».

Το δεύτερο ζήτημα, όπως είπε, έχει μια ιδιορρυθμία, καθώς έχει να κάνει με τη συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, «που οι ίδιοι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν».

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή