Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες σε Δυτική Μακεδονία και Αμύνταιο

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 20:40
UPD:20:46
EUROKINISSI

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Εν αναμονή της δημοσιοποίησης από την κυβέρνηση του κειμένου 25 σημείων για τον πρωτογενή τομέα βρίσκονται οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, ενώ σύμφωνα με τον συντονιστή τους Δημήτρη Μόσχο μετά τη σημερινή σύσκεψη όχι μόνο δεν υπήρξε λύση στο αγροτικό «αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση όταν μιλά για ασφαλιστικό και φορολογικό δεν αναφέρεται σε προσχέδια, αλλά σε ειλημμένες αποφάσεις».

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Μόσχος επανέλαβε τις θέσεις για απόσυρση των σχεδίων του ασφαλιστικούκαι φορολογικού αλλά και τη λήψη μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής.

Ο κ. Μόσχος τόνισε πως «χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ούτε το αγροτικό πρόβλημα λύνεται, ούτε όμως και εμείς θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας».

Για το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση, ο κ. Μόσχος τόνισε πως «χωρίς να δούμε άλλες παραμέτρους του φορολογικού, αυτό το νούμερο δεν σημαίνει κάτι», και πρόσθεσε, «θεωρούμε ότι δόθηκε με στόχο να δουλέψει ο κοινωνικός αυτοματισμός».

Επιπλέον, μας τόνισε ότι αναφορικά με το ζήτημα του ασφαλιστικού, «η κυβέρνηση συνεχίζει να μιλά για τις κλίμακες 16% και 20% χωρίς να αναφέρεται ουσιαστικά στο 7,95% της ιατροφαρμακευτικής», και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε, «όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση δεν αλλάζει κανένα σημείο από το προσχέδιο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα».

Για το κόστος παραγωγής, ο κ. Μόσχος επισήμανε, «εμείς ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο και δραστική μείωση του ρεύματος και η κυβέρνηση προτείνει ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ και στον ΟΓΑ» και πρόσθεσε «και μάλιστα αυτά τα ποσά θα μας τα πάρει η κυβέρνηση μέσα από τις επιδοτήσεις».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή