Επίκαιρη ερώτηση Έυας Καϊλή στην Επιτροπή για τους αγρότες

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 20:21
UPD:20:26
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Η κ. Καϊλή κάνει λόγο για δραματική αύξηση του φόρου εισοδήματος και των φορολογικών επιβαρύνσεων, που  λειτουργεί ήδη σαν σοκ στην αγροτική οικονομία.

A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση για το κατά πόσο είναι σύννομα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για τους αγρότες, κατέθεσε προς την επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέθ Βεστάγκερ η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ελιάς, Εύα Καϊλή.

Όπως σημειώνει η κ. Καϊλή, αν και η φορολογική πολιτική αποτελεί εθνική αρμοδιότητα, η πολιτική ανταγωνισμού είναι αρμοδιότητα της Ε.Ε. και η Επιτροπή επεμβαίνει όταν η φορολόγηση στρεβλώνει την εσωτερική αγορά.

Ρωτά δε την αρμόδια Επίτροπο κατά πόσο φορολογικές επιβαρύνσεις όπως η προκαταβολή φόρου στο 100% για την επόμενη χρονιά, η φορολόγηση των επιδοτήσεων για ποσά  κάτω των 12.000 ευρώ, ή αύξηση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου και του ρεύματος που χρησιμοποιούν οι αγροτικές επιχειρήσεις και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς αντίστοιχη βελτίωση της ανταποδοτικότητας, συνιστούν μέτρα που φέρνουν τους Έλληνες αγρότες σε δυσμενή θέση σε σχέση με τους συναδέλφους τους στα υπόλοιπα κράτη - μέλη.

Η κ. Καϊλή κάνει λόγο για δραματική αύξηση του φόρου εισοδήματος και των φορολογικών επιβαρύνσεων, που  λειτουργεί ήδη σαν σοκ στην αγροτική οικονομία. «Ωστόσο οι περαιτέρω επιβαρύνσεις, όπως αυτές που προγραμματίζει η κυβέρνηση είναι αντιφατικές σε σχέση με τις αρχές του ευρωπαϊκού δικαίου ανταγωνισμού, και η αρμόδια Επίτροπος θα πρέπει να πάρει μία θέση πριν να είναι αργά για τον αγροτικό παραγωγικό ιστό»,  σημειώνει η ευρωβουλευτής της Ελιάς.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή