Γ. Μουζάλας: Παίζεται ένα παιχνίδι ενοχοποίησης της Ελλάδας στο προσφυγικό

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 12:07
UPD:16:10
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.

A- A A+

Ορισμένοι στην Ευρώπη «παίζουν ένα παιχνίδι ενοχοποίησης της Ελλάδας για τις προσφυγικές ροές» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ διευκρίνισε ότι με εξαίρεση τον Βέλγο υπουργό «που τον διέψευσε η κυβέρνησή του», ουδείς έθεσε θέμα Σένγκεν.

«Όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήταν σαφείς, αλλά φτιάχνεται κλίμα από διαρροές», σημείωσε ο κ. Μουζάλας. «'Πνίξτε τους', αυτό είπε ο Βέλγος, είναι ποινικό αδίκημα δεν μπορεί να το λέει» είπε αναφερόμενος στον Βέλγο υπουργό, Τέο Φράνκεν.

Όπως είπε ο κ. Μουζάλας, «η Frontex δηλώνει ότι η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά η Ευρώπη είναι διασπασμένη στο προσφυγικό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι σήμερα θα συζητηθεί στο Κολέγιο των Επιτρόπων η έκθεση του Νοεμβρίου για την πορεία των hotspots. «Eίναι κακή η έκθεση» σημείωσε για να προσθέσει: «ισχύει ότι τα έργα δεν έχουν προχωρήσει, όπως έπρεπε να προχωρήσουν». Επανέλαβε πάντως ότι τα hotspots θα είναι έτοιμα από τα μέσα ώς τα τέλη Φεβρουαρίου και λειτουργικά στις αρχές Μαρτίου. Για τις καθυστερήσεις φάνηκε να επιρρίπτει ευθύνες και στο υπουργείο Άμυνας, λέγοντας: «Ο κ. Καμμένος κάνει ό,τι κάνουν όλοι... Δίνει λίγο λιγότερο απ' ό,τι του ζητάμε και θέλει να το ανταλλάξει με κάτι άλλο, αυτό κάνουν και οι δήμαρχοι».

EURONEWS

Για την Ειδομένη είπε πως αν κλείσει δεν κλείνουν τα σύνορα, αφού «υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα σύνορα». «Αντί να ενισχύσουμε τη νόμιμη μετανάστευση ενισχύουμε την παράνομη, βοηθάμε τους τρομοκράτες και δίνουμε δουλειά στους δουλεμπόρους» επισήμανε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Δανίας να παίρνει τα τιμαλφή από τους πρόσφυγες, σημείωσε: «Μου θυμίζει τους Εβραίους στα τρένα η στάση της Δανίας να παίρνουν από τους πρόσφυγες τα τιμαλφή τους... η Ιστορία είναι πολύ νωπή. Άλλοι δεν θέλουν μαύρους, άλλοι δεν θέλουν εργένηδες, άλλοι δεν θέλουν μάνες με παιδιά, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκή προοπτική».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Άγκυρας , ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα η Τουρκία δέχθηκε πίσω 123 μετανάστες, ενώ έστειλε 60.000».«Το συμπέρασμα της συνόδου της Δευτέρας ήταν ότι η Τουρκία είναι το κλειδί των ροών, δεν έχει ανταποκριθεί στις ευθύνες που ανέλαβε. Προτείναμε όταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες φτάνουν στις ελληνικές ακτές με τις βάρκες να καταμετρούνται, να πηγαίνουν στο hotspot, να ξεχωρίζουν μετανάστες από πρόσφυγες, και την επομένη να γυρίζουν στην Τουρκία» υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή