Το προσφυγικό στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Βούτσιτς

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 18:34
UPD:18:42
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της σερβικής κυβέρνησης, κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά και στην επίσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο κ. Τσίπρας στο Βελιγράδι (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η προσφυγική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της σερβικής κυβέρνησης, κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά και στην επίσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο κ. Τσίπρας στο Βελιγράδι.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, σε δήλωση του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ», επεσήμανε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός τού εξέθεσε απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προσφυγικού.

«Συζήτησα το θέμα με τον κ. Τσίπρα- αυτός έχει κάποιες δικές του ιδέες για την επίλυση της κρίσης και μόνο έτσι πιστεύει ότι θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Αν θα τις αποδεχθεί η Τουρκία και κατά πόσο είναι υλοποιήσιμες μένει να φανεί, εγώ πάντως δεν είμαι πολύ αισιόδοξος», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας.

Ανέφερε δε ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το Βελιγράδι και θα εξεταστεί από κοινού το θέμα, επανέλαβε ωστόσο την ανησυχία του για την εξέλιξη του προσφυγικού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή