Ημερίδα του ΕΚΙΕΑ για την Ευρώπη και την Ασφάλεια

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 23:12
UPD:23:14
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

O υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

A- A A+

«Ευρώπη - Ασφάλεια - Δικαιώματα - Ελευθερίες» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει τη Δευτέρα, στις 19.30, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ).

Στην ημερίδα, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Παναγιώτου, θα μιλήσουν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης, ο πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης, ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάρης Λιάκος και ο οικονομολόγος, Σωτήρης Βαλντέν.

Η «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς» είναι μια πολιτική κίνηση που συγκρότησαν πρώην στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ και στην οποία συμμετέχει και ο Φώτης Κουβέλης. Στόχος της ΕΚΙΕΑ είναι, όπως αναφέρεται στον ιστοτοπό της, «να ενθαρρύνει το διάλογο στο χώρο της Αριστεράς, να αναλάβει πρωτοβουλίες ενωτικού χαρακτήρα και να αναδείξει την ανάγκη των μεταρρυθμιστικών πολιτικών με αριστερό πρόσημο και ευρωπαϊκό χαρακτήρα».

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν αντιμετωπιστεί στην αφετηρία του, «με το δεδομένο ότι έχει άμεση επιρροή επάνω στην Ευρώπη, στη συνοχή και στην εξελίξή της».

«Δεν αναφέρομαι μόνο στον πόλεμο στη Συρία» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αναφέρομαι συνολικότερα σε ζητήματα που έχουμε αναδιατάξεις, αναταράξεις και εξελισσόμενεςς καταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η Ευρώπη έχει αρχίσει και νιώθει πια ότι το πρόβλημα δεν είναι στην πόρτα της, αλλά έχει περάσει μέσα. Επομένως, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνολικότερη και πιο ολοκληρωμένη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή