Όλγα Γεροβασίλη: Ευτυχώς που ο Σόιμπλε πασχίζει να κρατήσει τη στάμνα γερή

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 19:23
UPD:20:20
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ευτυχώς που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ», επισημαίνει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας την αναφορά του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το ΔΝΤ.

«Ευτυχώς που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει τη στάμνα γερή”» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά.

Υπογραμμίζει δε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση και επαναλαμβάνει ότι η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της.

Τη θέση αυτή επανέλαβε η κ. Γεροβασίλη και σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega αναφέροντας ότι «σηκώνουν στάμνες που φροντίζουν να κρατήσουν γερές οι άλλοι».

Έστειλε δε μήνυμα ότι «το συμφέρον της χώρας μόνη αρμόδια είναι να το ξέρει και να το εξυπηρετεί η ελληνική κυβέρνηση».

Επίσης επέμεινε στη θέση που υποστήριξε ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι «η Ευρώπη κατά την άποψή μας και είναι και άποψη πολλών Ευρωπαίων, ότι οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνη της».

Ερωτηθείσα για δημοσίευμα της Die Welt για αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, που φέρεται να σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι «πρακτικά ακυβέρνητη», δήλωσε ότι «δεν ξέρω αν υπάρχει έκθεση. Δεν είμαι υποχρεωμένη να το αποδεχτώ ως πραγματικότητα».

Υπενθύμισε δε ότι ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης έχει δηλώσει πως «ό,τι θέλουμε να πούμε το λέμε απευθείας στην ελληνική κυβέρνηση».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή