Επισκόπηση Τύπου

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 08:14
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Δουλειά 6 έως 12 μήνες σε 104.000 ανέργους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δουλειά σε 104.000 ανέργους πρόκειται να προσφέρει με 12 νέα προγράμματα το υπουργείο Εργασίας, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή έως τον επόμενο Μάρτιο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ρήτρα ηλικίας στις περικοπές συντάξεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κυμαινόμενες μειώσεις έως 10-12% για όσους 50άρηδες αποχώρησαν με λίγα ένσημα, μικρότερο ψαλίδι για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τα 60. Τα λιγότερα θα χάσουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, περισσότερες οι απώλειες για συνταξιούχους Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών. Ποιες μειώσεις έρχονται για δικαιούχους ΟΑΕΕ».

ΕΣΤΙΑ: «Η Ελλάς στις 50 εύπορες χώρες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: « η Ελλάς δεν είναι «Ψωροκώσταινα». Και όσο και εάν αναφερόμαστε εμείς ή οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συνήθως το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αυτή για την ανάγκη ανθρωπιστικής στηρίξεως σε μεγάλη μερίδα νεόπτωχων πολιτών της, αυτό δεν είναι απολύτως ορθό».

Η ΑΥΓΗ: «Ενα βήμα μπρος»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε αγώνα δρόμου για να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα των προαπαιτουμένων για τη δόση των 2 δισ. μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας και, παράλληλα, οι λύσεις που θα προκριθούν στο θέμα των πλειστηριασμών και των ισοδυνάμων για να αποφευχθεί η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση να μην εντείνουν τα προβλήματα κοινωνικής συνοχής επιδίδεται η κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κρεσέντο πιέσεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αυστηρές προειδοποιήσεις μπροστά σε ανοιχτά μικρόφωνα από τους δανειστές, αλλά και παρασκηνιακές διεργασίες ώστε να λυθούν τα εκκρεμή ζητήματα μέχρι αύριο, με στόχο να πάμε σε ένα «αναίμακτο» Eurogroup την προσεχή Δευτέρα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «15.000 πρόσφυγες στο λιμάνι της Λέσβου λόγω απεργιών»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η απεργία της ΠΝΟ ανέκοψε τις αναχωρήσεις προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στη Λέσβο, έχουν στρατοπεδεύσει κατά χιλιάδες στο λιμάνι. Το ίδιο συμβαίνει σε Σάμο, Χίο και Κω. Στο μεταξύ, χθες τα ξημερώματα, άλλοι πέντε πρόσφυγες, δύο άνδρες, μία γυναίκα και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα στα ανοικτά της Σκάλας Συκαμινιάς, στη Λέσβο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Παζάρια στην πλάτη των προσφύγων και του λαού»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «οι φιέστες, τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Ελληνα πρωθυπουργού και η προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική πραγματικότητα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Καμπανάκι Μοσχοβισί»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ηχηρό μήνυμα, ότι πρέπει να τηρήσει κατά γράμμα τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, έστειλε χθες στην κυβέρνηση ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσχοβισί. Ζήτησε να υπάρξει συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια ως το Eurogroup της Δευτέρας, η οποία να προστατεύει μόνο τους πιο ευάλωτους, καθώς και βιώσιμη λύση για το Ασφαλιστικό εντός Νοεμβρίου».

KONTRA NEWS: «Κυνηγάνε τους 3 εισαγγελείς επειδή ανέκριναν τον Ερβέ Φαλτσιανί»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι τυφλοπόντικες, κάποιοι επίορκοι δικαστές και εισαγγελείς, που είχαν στήσει στο χώρο της Δικαιοσύνης το παλιό πολιτικό σύστημα και η μαφία της διαπλοκής έκαναν πάλι το θαύμα τους. Ασκησαν πειθαρχικές διώξεις στους τρεις εισαγγελείς που είχαν πάει στην Γαλλία και ανέκριναν τον Γαλλοϊταλό τραπεζίτη Ερβέ Φαλτσιανί, συγκεντρώνοντας πολύτιμο υλικό για τους μεγαλόσχημους Ελληνες φοροφυγάδες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις την είχα επί 5 χρόνια στο ψυγείο».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Φορο-πρόσφυγες στα σπίτια μας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μια γλυκόπικρη γεύση αφήνουν οι αλλεπάλληλες επισκέψεις των Ευρωπαίων «κοτζαμπάσηδων» στην Αθήνα - Ολάντ, Μοσκοβισί, Σουλτς κ.λπ. - οι οποίοι, όλως τυχαίως, είναι ταυτοχρόνως και άτυποι εκπρόσωποι των χωρών τους, Γαλλίας και Γερμανίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σκοτσέζικο ντους»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: « ηχηρό «όχι» για δημοσιονομική χαλάρωση, με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα, από τον κοινοτικό επίτροπο. Ο Π. Μοσκοβισί συνέδεσε την εκταμίευση 10 δισ. για την τράπεζες με την αξιολόγηση».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πρώτα τα μέτρα, μετά τα 10 δισ.»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων από την πλευρά των εταίρων - δανειστών βρίσκεται η Αθήνα, με την κυβέρνηση να καλείται εντός των επόμενων τεσσάρων ημερών να επιτύχει έναν «προωθητικό συμβιβασμό», προκειμένου στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, καθώς και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή