Στ. Κοντονής: Για τα «παλιά τζάκια» των ΜΜΕ το ενδιαφέρον του Ευ. Βενιζέλου

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 17:01
UPD:17:06
Η ΑΥΓΗ Εφημερίδα της Αριστεράς
«Με το νομοσχέδιο αυτό επανέρχεται η κανονικότητα, να καταργηθεί ένα καθεστώς 25 χρόνων προσωρινότητας», με τις προσωρινές άδειες λειτουργίας, υπογράμμισε ο κ. Κοντονής
A- A A+

Το ενδιαφέρον του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν είναι για τα νέα «τζάκια», αλλά για τα παλιά «τζάκια», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος είχε αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Στ. Κοντονής είπε πως όσα είπε ο Ευ. Βενιζέλος αποτελούν «τερατολογίες». «Με το νομοσχέδιο αυτό επανέρχεται η κανονικότητα, να καταργηθεί ένα καθεστώς 25 χρόνων προσωρινότητας», με τις προσωρινές άδειες λειτουργίας, υπογράμμισε ο κ. Κοντονής και τόνισε ότι «το ενδιαφέρον του Ευ. Βενιζέλου δεν είναι για τα νέα «τζάκια», αλλά για τα παλιά «τζάκια» που λειτουργούσαν «υπό το καθεστώς που όλοι γνωρίζουμε».

Ο υφυπουργός απάντησε στον ισχυρισμό του Ευ. Βενιζέλου ότι τα κανάλια δεν ευνόησαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Διάβασε αποσπάσματα από βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη όπου παραδέχεται πως όλοι γνώριζαν ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, αλλά το απέκρυβαν αποδεχόμενοι τα σχετικά αιτήματα. «Τέτοια μεταχείριση είχε ο Ευ. Βενιζέλος από τα κανάλια κι από τα «τζάκια» που σήμερα υπερασπίζεται», σχολίασε ο Στ. Κοντονής.

Σε όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού αντέδρασαν αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και στη συνέχεια η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη. Ο Ανδρ. Λοβέρδος απάντησε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο Γ. Βαρουφάκης) προβάλλονταν καθημερινά από τα κανάλια, ενώ η Σ. Βούλτεψη ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλλει έλεγχο των ΜΜΕ. «Φέρτε και τον Γεωργαλά», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι υπήρχε «ευθεία συνεννόηση ενός πολιτικού προσωπικού, των καναλιών και της οικονομικής ολιγαρχίας που καθόριζε το πλαίσιο» κι υπογράμμισε ότι με τις σημερινές ρυθμίσεις «όποιοι θέλουν, θα επενδύσουν με ένα επενδυτικό σχέδιο κι όχι με τις πλάτες κανενός κόμματος».

newsroom Naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή