Παλαιστίνιοι πυρπόλησαν τον τάφο του Ιωσήφ στη Ναμπλούς

Καταδίκασε ο Αμπάς και υποσχέθηκε αποκατάσταση του μνημείου
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 15:44
UPD:15:51
REUTERS/STRINGER

Ο ιερός τόπος έγινε θέατρο συγκρούσεων τον περασμένο μήνα, με αφορμή φήμη ότι το Ισραήλ θα έδινε περισσότερα δικαιώματα στους εβραίους πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν εκεί,

A- A A+

Παλαιστίνιοι πυρπόλησαν ιερό εβραϊκό τόπο στην πόλη Ναμπλούς, στη Δυτική Όχθη, συγκεκριμένα στον χώρο που θεωρείται ο τάφος του Ιωσήφ.

Στο σημείο, στο οποίο οι εβραίοι πηγαίνουν για να προσευχηθούν, προκλήθηκαν σοβαρές ζημίες.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το κάλεσμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου προς την ηγεσία του Κράτους της Παλαιστίνης να συγκρατήσει τους Παλαιστίνιους, ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά Ισραηλινών.

Ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε την πυρπόληση και σημείωσε ότι το μνημείο θα αποκατασταθεί.

EURONEWS

Επτά Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί στο τελευταίο κύμα επιθέσεων με πυροβόλα όπλα και μαχαίρια από πλευράς Παλαιστινίων.

Τουλάχιστον 30 Άραβες, πολλοί εξ αυτών δράστες των επιθέσεων, έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους.

Οι συγκρούσεις άρχισαν τον περασμένο μήνα, όταν ιερός τόπος τόσο για τους εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους, στην Ιερουσαλήμ, έγινε θέατρο συγκρούσεων, με αφορμή φήμη ότι το Ισραήλ θα έδινε περισσότερα δικαιώματα στους εβραίους πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν εκεί, κάτι που θεωρήθηκε πρόκληση για τον μουσουλμανικό πληθυσμό της πόλης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή