Γ. Τσιρώνης: Απεξάρτηση από λιγνίτη, πετρέλαιο και εισαγόμενη ενέργεια έως το 2030

Ομιλία του αναπληρωτή υπουργού σε ενεργειακό συνέδριο
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 20:16
UPD:20:19
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η απεξάρτηση θα πραγματοποιηθεί με ορίζοντα το 2020 – 2030, καθώς ο στόχος για άμεση απεξάρτηση είναι άκαιρη (φωτ. αρχείου).

A- A A+
Για την απεξάρτηση της Ελλάδας από το λιγνίτη, το πετρέλαιο και την εισαγόμενη ενέργεια έως το 2030, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η απεξάρτηση θα πραγματοποιηθεί με ορίζοντα το 2020 – 2030, καθώς ο στόχος για άμεση απεξάρτηση είναι άκαιρη.

Όσον αφορά την εισαγόμενη ενέργεια, ο κ. Τσιρώνης παρατήρησε πως η Ελλάδα διαθέτει διπλάσια εγκατεστημένη ισχύ από την απαιτούμενη για την κάλυψη των αναγκών της, ενώ για την εξάρτηση από το πετρέλαιο σημείωσε ότι η Ελλάδα δαπανά πάνω από 1.490 βαρέλια ημερησίως ανά μονάδα ΑΕΠ, έναντι μόλις 900 της Νορβηγίας.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης εξέφρασε την αντίθεσή του στην προγραμματισμένη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κατά 50% στην εγχώρια ενεργειακή αγορά έως το 2020, ιδίως εάν δεν υπάρξουν αντίρροπα μέτρα για τα έσοδα της Επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή